Inloggen Verlanglijstje Winkelmandje Vragen?

Keuze maken in vinylsoorten

Het aanbod op het gebied van (zelfklevend) vinyl is zeer uitgebreid en op het eerste gezicht lijkt er soms weinig verschil te zitten in de verschillende typen vinyl die beschikbaar zijn.
De verschillen worden duidelijk naarmate de tijd verstrijkt na het toepassen van het vinyl. Het vinyl dat er lange tijd blijft uitzien alsof deze kort geleden is aangebracht en dimensionaal stabiel is staat bekend als gegoten vinyl.

Een gegoten vinyl is een kwalitatief hoogwaardig vinyl dat tijdens het productieproces wordt uitgegoten. Door deze methode krijgt het vinyl geen 'geheugen' en is dus zeer geschikt voor vervorming met minimale zichtbare krimp.

De tweede soort is gekalandeerd vinyl. Dit vinyl wordt gemaakt door het onder hitte walsen van PVC tot een dunne laag.
Bij deze productiemethode krijgt het vinyl wel 'geheugen' maar het voldoet in ruime maten aan de vereisten voor belettering op vlakke ondergronden.
Gekalandeerd vinyl is er in 2 soorten: polymeer- en monomeer. Het verschil tussen deze twee soorten heeft te maken met het soort weekmaker dat wordt toegevoegd om de krimp te beperken.

Zelfklevend vinyl is verkrijgbaar in veel volle kleuren maar bijvoorbeeld ook in hout-, marmer of RVS-look, metallic, goud en zilver. Zelfklevend vinyl kan geplot worden (het uitsnijden van vormen of teksten), maar ook bedrukt of worden voorzien van een full-color print. Ook reflecterend, fluoriserend, magnetisch en one-way vision vinyl zijn mooie producten in het zeer brede aanbod.

Voor het bepalen van de keuze van het juiste vinyl moet er goed naar de beoogde toepassing en gestelde eisen gekeken worden. Een aantal cirteria die keuzebepalend zijn:

  • binnen- / buitengebruik
  • levensduur
  • kleurgarantie
  • montageondergrond
  • huisstijlkleuren

Wij kunnen u adviseren op basis van meer dan 30 jaar ervaring in de branche. Zelf de verschillende soorten zien? Bezoek dan onze showroom. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Klik hier voor specifieke eigenschappen van diverse vinylsoorten